Cuadro Flamenco:

Cora Weggeman

Cora Weggeman begon op zesjarige leeftijd met klassiek ballet. Ze vervolgde haar dansopleiding aan de R.A.D. (Londen) en aan de Nel Roos Academie te Amsterdam. In 1982 vestigde zij zich voor drie jaar in Madrid en specialiseerde zich aldaar verder in flamencodans. Terug in Nederland richtte zij samen met Ricardo Mendeville de groep Cuadro Flamenco op en werd zij op het hetzelfde moment aangenomen bij het internationale danstheater 'Flamencos en Route' (Zurich) waarmee zij een aantal jaren door Europa reisde. Ook gaf zij lange tijd gastlessen aan het Rotterdams conservatorium (Codarts)

  acora01

Ricardo Mendeville

Ricardo Mendeville woont vanaf 1975 in Nederland. Na zijn gitaarstudie aan het Haags en Rotterdams conservatorium heeft hij zich volledig gewijd aan de flamencomuziek. In 1981 is hij bij Paco Peña begonnen. Een aantal jaren lang was hij zijn assistent bij de zomercursussen in Córdoba. In 1985 is hij samen met Paco Peña en Hans van Gogh dé flamencogitaaropleiding van Nederland aan het Rotterdams conservatorium gestart en is nog steeds als docent en studiecoördinator van deze studierichting aan dit conservatorium verbonden. In datzelfde jaar richtte hij samen met Cora Weggeman Cuadro Flamenco op.
  aricardo02

Gast-artiesten:

Daniel Navarro

Daniel Navarro is geboren in Córdoba en heeft als solist al aan veel gerenommeerde flamenco-producties zijn medewerking verleend. Zo werd hij gevraagd door onder anderen Antonio Canales, Cristina Hoyos, Remedios Amaya, El Pele, Javier La Torre, Vicente Amigo en Chano Dominguez, om als solist in hun producties mee te werken. Al in 2001 ontving hij de eerste prijs op het Concurso Nacional de Arte Flamenco in Córdoba (het belangrijkste flamenco-concours van Spanje) en werd hij in 2005 winnaar van hét Festival de las Minas in La Unión. Momenteel is hij veelvuldig te zien als special guest bij de concerten van gitaarvirtuoos Vicente Amigo en bij de concerten van jazzpianist Chano Dominguez. Met deze twee grote musici heeft hij de afgelopen jaren al vele podia over de hele wereld gedeeld. Zijn bulerías is spectaculair en de muzikaliteit in zijn dans is groot.
  adaniel

Branislav Hladik

Danser Branislav Hladik werd in 1981 geboren in Slowakije. In hoofdstad Bratislava studeerde hij in 2000 (cum laude!) af aan Dans Conservatorium Eva Jaczova. Tijdens zijn studie danste hij onder meer bij het Slowaakse Nationaal Ballet en het Slowaakse musical theater Nova Scena. Sinds 2000 is Branislav Hladik verbonden aan het Internationaal Danstheater en is hij werkzaam bij De Nederlandse Opera.
  abranislav

TTUKUNAK

Ttukunak is de naam van het Spaans-Baskische duo Sara en Maika Gómez. De tweelingzussen bespelen de txalaparta, een oeroud communicatie-instrument van hout, metaal en/of steen. Twintig jaar geleden stuitten de zussen, die een klassieke muziekopleiding hebben, op het instrument. Sindsdien treedt het duo over de hele wereld op, van de Royal Albert Festival Hall in Londen tot in Brazilië. Ttukunak heeft door Europa en Azië getoerd en onder meer samengewerkt met John Zorn, Mariza, Ojos de Brujo, Radio Tarifa, Arto Tunçboyaciyab en Mártires del Compás. Het contrast tussen het fragiele en tere uiterlijk van de vrouwen en het ruige instrument dat altijd met mannelijkheid is geassocieerd, in combinatie met de bij een tweeling horende zielsverwantschap levert een unieke visuele en akoestische show op.
  attutunak

Antonio Campos

Zanger Antonio Campos groeide op in Córdoba in een familie van flamencoliefhebbers. Naar aanleiding van zijn cd uit 1997 kreeg hij steeds meer aanbiedingen zowel uit Madrid als Sevilla. Inmiddels werkt hij regelmatig met zeer gerenommeerde gezelschappen zoals die van Rafaela Carrasco, Javier La Torre en Manuela Carrasco. In 2009 kwam zijn tweede cd uit en die heet ‘Corral del carbón’.
  aantonio

Sabrina Romero

Sabrina, geboren in Frankrijk als dochter van Spaanse ouders, kwam al vroeg in aanraking met flamenco. Op haar twaalfde won zij de eerste prijs op het internationaal dansconcours voor jongeren in Nîmes. Ze liet de dans achter zich en ontwikkelde zich als een succesvol percussioniste en zangeres. In Spanje werkte ze mee aan verschillende producties van bekende choreografen/dansers als Javier La Torre, Joaquin Grilo, Ricardo Franco en met zanger Duquende en gitarist Chicuelo.
  asabrina

José Luis Medina

Gitarist José Luis Medina geboren in Córdoba, begon op 13-jarige leeftijd met gitaarspelen en won in 2005 de eerste prijs op het Concours voor jonge flamencogitaristen in Sevilla. En in 2007 won hij de eerste prijs op het ‘Concurso nacional de guitarra flamenco solista’ van Jaén en Ronda. Later won hij ook de eerste ‘Sabicas’-prijs op ‘El concurso de jóvenes flamencos de Calasparra’.
  ajose

Floor Minnaert

Floor Minnaert studeerde blokfluit en AMV aan het conservatorium te Maastricht. In 1975 werd hij lid van een componisten-collectief en speelde in diverse Nederlandse bands, waaronder The Walkers en The Press. Vanaf 1982 reisde hij de wereld rond met het Internationaal Danstheater. Aanvankelijk als musicus, componist en arrangeur, vanaf 1998 als muzikaal leider. Naast alle mogelijke fluit-, en rietinstrumenten bespeelt hij veel traditionele instrumenten uit allerlei muzikale culturen waaronder ook de Baskische txistu.
  floor minnaert

De Baskische musici

Patrick, Jakes, Christian en Paxkal komen allen uit de traditionele Baskische zang-, dans-, en muziekcultuur. Zij hebben meegewerkt aan diverse muziekalbums van de groepen Txakun, Irrintzina, Leinua, Larre Alde en Buuzbu en deden verschillende Europese tournees met dans en theater. Hierdoor ontmoetten zij muzikanten als Katia en Marielle Labèque, met wie zij de Bolero van Ravel speelden. Maar ook werkten zij samen met Benat Achiary and Bernard Lubat. Met behulp van het Baskische Culturele Instituut stonden zij in de voorstelling Beats of the Spanish Streets, waarin zij dansten en de txirula, de txistu, de alboka, de trikitixa en alle traditionele Baskische percussie-instrumenten bespeelden (kirikoketa, panderoa, ttun ttun etc).
  abaskische